KADINLAR GÜNÜ İÇİN YÜRÜDÜK - Hasan İNCE

Eylemler Anıtlarımızdır

BÜLTEN

10 Mart 2019 Pazar

KADINLAR GÜNÜ İÇİN YÜRÜDÜK

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) Dünya Kadınlar Günü nedeniyle doğa yürüyüşü düzenledi.


Gümüşhane’den merkeze bağlı Gümüşkaya köyüne kadar araçla giderek buradan yürüyüşü başlattık. Tarihi Godil Kalesine zorlu bir tırmanış gerçekleştirdikten sonra kalenin etrafından 8 kilometrelik parkuru 4,5 saatte tamamladık.

Toplam 24 sporcunun katıldığı zorlu yürüyüşe 8 kadın sporcu katılırken, GÜDAK Başkanımız Mustafa Akbulut, özel günlerde yürüyüşler düzenlemeye özen gösterdiklerini belirterek, “Bugün kadınlarımız için yürüdük. Evimizde eşimiz, annemiz, bacımız bizim için her zaman en iyisini yapmaya çalışıyor, bizim için kendini feda ediyorlar. Onlar için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Yürüyüşe katılan kadın sporculardan Engin Gündoğdu ise böyle bir yürüyüş düzenlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bana göre kadın en değerli, en kıymetli varlığı, en güçlü varlığı. Çünkü kadın annemiz, kadın ablamız, kadın kızımız. Keşke sadece bir gün değil hergün kadınlar günü tadında geçse. Bütün kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Bu organizasyonu düzenleyen GÜDAK ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gümüşkaya Köyü sınırları içerisinde bulunan ve 13.yüzyılda yapıldığı değerlendirilen tarihi kemer köprü üzerinde de hatıra fotoğrafı çektirdik. Yürüyüşün ardından köy sakinlerinden Ernail Çiçek abi tarafından ikram edilen sıcak çayla yorgunluğunu attıktan sonra sonra kent merkezine döndük.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages