KUŞ EVLERİ YAPTIK - Hasan İNCE

Eylemler Anıtlarımızdır

BÜLTEN

22 Nisan 2019 Pazartesi

KUŞ EVLERİ YAPTIK


Okulumuz öğrencileri Teknoloji ve Tasarım dersi kapsamında kuş evleri yaptı.
Öğretmenlerimizin rehberliğinde başlatılan ‘’Kuş Evleri’’ projesine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler evlerinde bulunan atık malzemeleri ve atık ahşapları kullanarak kendi hayal güçlerine göre kuş evleri yaptılar. Yaptıkları bu evleri yine kendi zevklerine göre çeşitli renklerde boyayarak estetik bir görünüm kazanmasını sağladılar.
Her biri tasarımcısının zevklerini taşıyan rengârenk kuş evleri bugün doğaya teslim edildi. Öğrenciler kendi yaptıkları kuş evlerini, okulumuzun bahçesinde bulunan ağaçlara yine kendileri astılar.
Etkinlik boyunca öğrencilerin heyecanlı oluşları gözlerden kaçmadı. Kuş evlerini asma sırasında yaşanan ilginç bir olay ise heyecanlarına heyecan kattı:
Öğrenciler kendi sıralarının gelmelerinin beklerlerken kargaya benzeyen fakat tam olarak türünü bilemediğimiz bir kuş, altında bulundukları kamelyanın üzerine kondu. Daha sonra oradan inerek asılma sırası bekleyen kuş evlerinin yanına gitti. Kuş evlerinin aralarında dolaştı. Öğrenciler yanlarında bulunan yemlerden atarak kuşu beslediler. Henüz kuş evlerimizi asmadan gelen bu misafirimiz öğrenciler arasında büyük bir heyecana neden oldu. Bu öğrencilerden birisi olan 7-A sınıfı öğrencisi Tuana Taşdemir, kuşlara yardım edecek olmanın mutluluğunu daha şimdiden yaşadığını ifade ederek çok mutlu olduğunu söyledi.
Proje rehber öğretmeni Muhammet Meşe de gelen kuşa atıfta bulunarak; ‘’Amacımız kuşlara barınak ve beslenmeleri için yemlik sağlamak. Gördüğünüz gibi kuşlar daha şimdiden gelmeye başladı. Doğru bir şey yaptığımızın işaretidir bu. ’’ dedi. Ayrıca Kuş Evleri projesinin birkaç sınıfla sınırlı kalmayacağını ve ilerleyen günlerde tüm öğrencileri projeye dâhil edeceklerini belirtti.
Okul Müdürümüz Âdem ALKAN ise öğretmen ve öğrencilerini bu duyarlı davranışları için tebrik etti. Hayvan katliamlarının gündemde olduğu şu günlerde ‘’Doğa ve Hayvan Sevgisi’’ konusunda etkili bir farkındalık çalışması olduğunu da sözlerine ekledi.
‘Yaratılana Şefkat’’ düşüncesiyle yapılan şirin kuş evleri okulumuzun bahçesini renklendirdi. Kuşlar bu evleri mesken tutarlar mı bilinmez fakat öğretmen ve öğrencilerimizin temiz niyetleri ağaçlarda onları selamlayacaklardır.
Projenin fikir aşamasını oluşturan Hüseyin Öztürk öğretmenimize, proje rehber öğretmenimiz Muhammet Meşe'ye ve ismini zikretmediğimiz diğer öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages