BU DAĞLAR BİZİMDİR - Hasan İNCE

Eylemler Anıtlarımızdır

BÜLTEN

8 Nisan 2018 Pazar

BU DAĞLAR BİZİMDİR



Evett uzun zaman oldu gezmeyeli, yazmayalı… Askerden döner dönmez Kürtün yürüyüşle yeniden yazmaya başlıyorum.

Geçtiğimiz günlerde Kürtün ilçesi kırsalında gerçekleşen terör saldırısının yaşandığı yerin karşısında terörü kınamak için Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak ‘Bu dağlar bizimdir’ mesajı verdik.
Kulüp üyesi 20 kişi katıldığımız etkinlikte hepimiz ellerimizde Türk bayraklarıyla ilçeye bağlı Gürgenli köyünden yürüyüşe başladık. Denizden bin metre yükseklikteki köyden başladığımız yürüyüş sonunda Alan yayla ve Taşbaşı mevkiinden 9 kilometre tırmanarak 2 bin 300 metre rakımda bulunan Kabaktepe Şehitliği’ne ulaştık.

Birinci Dünya Savaşı sırasında bölgedeki Rus karargah ve cephaneliğinin bulunduğu alana sızma gerçekleştirerek cephaneyi patlatan 7 Türk askerinin kabrinin bulunduğu Kabaktepe Şehitliği’nde ilk olarak zirvede ve şehitlikte yıpranan Türk bayraklarını değiştirdik.

Daha sonra şehitlerimizin ruhu için Yasin ve Fatiha surelerini okuduk. Şehitlerimize dua ettik.  

Şehitliğe ulaşmak için oldukça dik bir çıkış yapıp kar kütlelerini aşmak zorunda kalsak da baharın tüm renklerini yansıtan çiçekler ile dev çam ve gürgen ağaçlarından oluşan güzellik beni çok büyüledi. Şehitlik dönüşü de gürgen ormanlarının içinden, Gastana Yaylası’ndan Demirciler köyüne ulaştı. Bu yolda sonbaharda dökülen kuru yaprakların üzerinden yürüdük ve  aynı günde dört mevsimin özelliklerini görmüş olduk.

Parkur boyunca patika yolu kullanarak, çiçekler, çam ağaçları, gürgen, doruk ağaçları içinden toplam 17 kilometrelik parkuru 8 saatte tamamladık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages