GÜZYURDU’NA ‘’GÜZ YÜRÜYÜŞÜ’’ - Hasan İNCE

Eylemler Anıtlarımızdır

BÜLTEN

9 Ekim 2016 Pazar

GÜZYURDU’NA ‘’GÜZ YÜRÜYÜŞÜ’’


Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcularla birlikte, sonbahar mevsiminin güzelliklerini en cömert şekilde sunduğu Kelkit ilçesine bağlı Güzyurdu köyünde doğa yürüyüşü gerçekleştirdik.

Gümüşhane ve Kelkit’ten bizimle birlikte 32 sporcunun katıldığı yürüyüşün rehberliğini ise Güzyurdu köyü muhtarı Bilal Akman yaptı.  Güzyurdu köyü içinden başladığımız yürüyüş zirve etrafında hilal çizerek toplam 14 kilometrelik parkuru yine aynı köyde tamamladık.

Yaklaşık 5,5 saat süren yürüyüş boyunca köyün Yapraklı, Mollanın Kumu ve Karapınar Yaylasından İspirli mevkiine ulaşan sporcular buradaki piknik alanında yanlarında getirdikleri yiyecekler ve köylüler tarafından ikram edilen yemekleri yedik, şifalı olduğuna inanılan sulardan içtik.

Gümüşhane yöresinde sonbahar mevsiminin “Güz” olarak adlandırıldığını, yürüyüşün gerçekleştirildiği Güzyurdu köyünün de sonbahar mevsiminde muhteşem görüntüler sunduğunu gördük.  Yürüyüş boyunca arkadaşım Selim Ayar başta olmak üzere birçok fotoğraf çekildik.
Adeta renk cümbüşünün içerisinden hem tırmanış hem de yürüyüş olarak gerçekleşen etkinlikte orman içinden enfes manzaralarla karşılaştık. Yüksek kesimde yetişen alıç ve kuşburnu meyvesini toplamayı da ihmal etmedik.

Bu yürüyüş Selim hocam ve benim için bir ilkti. Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’yle ilk defa bir etkinliğe katılmış olmanın heyecanını taşıdık.

Kaynak:
1. Habertürk
2. Karar
3. Kelkit Haber
4. İstanbul Haber



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages