GÜZ MANTARI VE ALIÇ YÜRÜYÜŞÜ - Hasan İNCE

Eylemler Anıtlarımızdır

BÜLTEN

10 Eylül 2016 Cumartesi

GÜZ MANTARI VE ALIÇ YÜRÜYÜŞÜ



Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi arkadaşlarla ikinci yürüyüşümüzü yaptık. Kelkit Çambaşı Köyünden başlayan 20 kilometrelik yürüyüş Söğütlü Beldesi Ernek yaylasında son buldu.

 Yürüyüşümüz 9 kişilik bir ekiple Çambaşı köyünden başladı. Parkurun büyük çoğunluğunun orman olması bizi sevindirdi. Yol boyunca mantar ve alıç arayışı içinde olduk. Mantar kalmamıştı fakat alıç az da olsa bulduk. İlk defa alıç yedim ve hoşuma gitti doğrusu.

Çambaşı köyünden sonra Gültepe’den geçerek asıl varmak istediğimiz alana vardık;  Söğütlü Beldesi’ndeki Ernek yaylasına…

Önce ufak bir gölet göründü taa ilerde. Sonra yokuşu çıkmaya başladıkça o gölet büyüdü büyüdü kocaman göl oldu. Doğrusu gelmeden önce bu kadarını beklemiyordum. Harikaydı. Gölün kıyısında bol bol fotoğraf çekip dinlendik. Hemen gölün yanındaki camiide öğle namazını kıldık ve köyden güzel bir köy kahvaltısı yaparak yolumuza devam ettik.

Sayımızın az ve hepimizin genç olması yürüyüşün hızlı tempoda geçmesine neden oldu.  Doğrusu çok yorulduk ama buna değdiğine eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages